Nyheder

Hvidvask og terrorfinansiering – ajourført input til risikovurderinger

Faglig nyhedTransparency International har offentliggjort deres ajourførte 2018-liste over, hvor korrupte 180 landes offentlige sektor opfattes. Listen er et godt værktøj til vurdering af udsatheden for hvidvask og terrorfinansiering, når revisors opgaver involverer udenlandske reelle ejere og/eller juridiske enheder.

Om revisorRevision

Tranparency International har offentliggjort deres “2018 Corruption Perceptions Index”, der vurderer niveauerne for korruption inden for den offentlige sektor i 180 lande. Rapporten er et fint udgangspunkt for at vurdere risikoeksponeringen, herunder for hvidvask og finansiering af terrorisme, når der indgår reelle ejere/juridiske enheder fra andre lande i et klientforhold. Du kan finde det nye indeks her.    

 

Vi har tidligere anbefalet indekset fra 2017 som supplement til de obligatoriske tjek op imod EU´s liste over højrisikolande samt EU´s indefrysningslister i nyheder om ”Gennemstrømningsselskaber og muldyrkonti” og om ”Politisk eksponerede personer – hvornår er nok nok”?, jf. links til disse to nyheder: 

Faglig nyhed af 12. september 2018  

Faglig nyhed af 8. oktober 2018  

 

Danmark har i øvrigt generobret 1. pladsen fra New Zealand som landet med den mindst korrupte offentlige sektor.

 

De ”røde” områder på verdenskortet er især en række tidligere sovjetrepublikker samt store områder i Afrika samt Syd- og Mellemamerika.

 


Abonnér på nyt fra FSR
Vælg nyhedstype