Nyheder

EFRAG anbefaler EU at vedtage midlertidige ændringer af IFRS 4

Faglig nyhedI december 2016 udsendte IASB ændringer til IFRS 4 om forsikringskontrakter i relation til anvendelse af IFRS 9 om finansielle instrumenter.

Regnskab

Samspillet mellem den nuværende IFRS 4 og IFRS 9 har skabt bekymring i forsikringsbranchen, da samspillet mellem standarderne medfører store udsving i de regnskabsmæssige resultater, som følge af tidsmæssige forskydninger. Forsikringsvirksomheder har hertil udtrykt bekymring over, at to sæt væsentlige regnskabsmæssige ændringer i en kort periode kan medføre betydelige omkostninger for både forsikringsselskaber og brugere af årsregnskaberne.

IFRS 9 træder i kraft i januar 2018 for langt de fleste børsnoterede selskaber, men ifølge de nu vedtagne midlertidige ændringer af IFRS 4 udskydes anvendelse til senere for forsikringsselskaber.

EFRAG vurderer, at de nu vedtagne ændringer til IFRS 4 opfylder alle de tekniske kriterier i IAS-forordningen samt at ændringsforslaget til IFRS 4 overordnet behandler de væsentligste bekymringer som overordnet er relateret til forsikring. Den nye samlede standard om forsikringskontrakter (IFRS 4 revised) forventes udsendt af IASB i maj 2017.

EFRAG har nu afsluttet sin høringsproces vedrørende midlertidige ændringer af IFRS 4 om forsikringskontrakter og har i anledning heraf, i januar 2017 indstillet til EU-Kommissionen, at endossere ændringer af IFRS 4 om forsikringskontrakter i Den Europæiske Union.

EFRAG’s kommentarer til ændringerne i IFRS 4 kan læses på www.efrag.org 

Abonnér på nyt fra FSR
Vælg nyhedstype