Nyheder

EFRAG ønsker mere viden om kryptoaktiver

Faglig nyhedDen europæiske regnskabsorganisation EFRAG vil afdække, hvilke former for kryptoaktiver, der eksisterer i EU-landene, og søger derfor kontakt til eksperter.

Regnskab

Den europæiske rådgivende regnskabsorganisation, EFRAG, har iværksat undersøgelse af eksistensen og karakteristika ved kryptoaktiver.

Kryptoaktiver såsom kryptovaluta er et fænomen, der ser ud til at blive stadigt mere omfattende i erhvervslivet og i den finansielle sektor. 

Formålet med EFRAG's undersøgelse er at identificere og foreslå løsninger på de regnskabsmæssige udfordringer, som virksomheder og andre står over for i forbindelse med håndtering af kryptoaktiver. Herunder vil EFRAG vurdere, hvorvidt der er udfordringer, der ikke er løst inden for de eksisterende internationale regnskabsstandarder og i nationale retningslinjer på regnskabsområdet.

EFRAG ønsker nu via et såkaldt "outreach" at få kontakt til eksperter og praktikere, der arbejder med kryptoaktiver, og som kan dele deres viden med EFRAG.

Der ønskes kontakt med eksperter og praktikere i relation til:

- udstedelse af kryptoaktiver, herunder udbydere af Initial Coin Offerings (ICO) mv.

- opbevaring af kryptoaktiver, herunder betalingsudbydere, udbydere af investeringsmuligheder mv.

- serviceudbydere i øvrigt, herunder udbydere af forvaltning og "mining services".

En øget viden om disse aspekter af kryptoaktiver er relevant for at kunne forholde sig til forskellige regnskabsmæssige aspekter, som skal iagttages.

Kryptoaktiver er et fænomen, der stadig er i sin vorden, og der er begrænset viden til rådighed hos standardudstedere m.fl. på regnskabsområdet om rettigheder og forpligtelser, der er knyttet til kryptoaktiver.

EFRAG's undersøgelse skal være med til at skaffe mere viden som et led i at få en bedre regnskabsmæssig regulering og håndtering af kryptoaktiver.

EFRAG's "outreach" vil blive gennemført i september-november 2019. Interesserede kan henvende sig direkte til EFRAG.

Se EFRAG's Call for participation in outreach her.

 

 

Abonnér på nyt fra FSR
Vælg nyhedstype