Nyheder

SKAT sender rykkere til virksomhederne

Faglig nyhedSKAT har siden den 1. august 2013 ikke sendt rykkere til virksomhederne for manglende betalinger. Det skyldes, at det siden ibrugtagningen af Skattekontoen har været nødvendigt at løse en række uhensigtsmæssigheder for at sikre, at bl.a. renteberegningen på Skattekontoen blev korrekt

Skat

SKAT har nu rettet op på de fleste af disse forhold, så der er tilskrevet renter pr. 30. april 2014, hvilket virksomhederne også kan se på deres skattekonti. Derfor udsendes der nu rykkere til virksomhederne for manglende betalinger siden sommeren 2013 og frem til nu.

Det er alene virksomheder, der skylder mere en 5000 kr., og hvor sidste betalingsdato er overskredet med fem bankdage, der rykkes for manglende betalinger. Dog rykkes afmeldte virksomheder for alle beløb – uanset størrelse.

Ud over rykkerne sender SKAT indenfor nærmeste fremtid også meddelelser til de virksomheder, der ligeledes ikke har betalt til tiden, og som i forvejen har gæld til inddrivelse, om, at et eller flere nye beløb er oversendt til inddrivelse.

Der er desværre et antal virksomheder, hvor der fortsat er udfordringer med at beregne en korrekt rente. For de virksomheder vil der ikke blive sendt rykkere på nuværende tidspunkt, men SKAT arbejder hårdt på at rette op på dette.

SKAT opfordrer både revisorer og virksomheder til at være opmærksomme på ovenstående, så virksomhederne kan få betalt det, de skylder, og dermed sikre at regnskabet er retvisende.

SKAT hjælper virksomhederne

SKAT er klar med vejledning både på skat.dk og Twitter, og medarbejdere er klar ved telefonerne til at vejlede og hjælpe virksomhederne med at rette op på eventuelle fejl og forklare konsekvensen af rykkerne.

SKAT opfordrer dog virksomhederne til i første omgang at følge de råd, der er beskrevet på forsiden af skat.dk under ”Servicenyt”.

Nye regler for betalinger til SKAT - Skattekontoen

Den 1. august 2013 kom der nye regler for din virksomheds betalinger til SKAT. Det betyder bl.a. følgende:

  • Alle betalinger til SKAT bliver sat ind på virksomhedens skattekonto, og det er altid den samme betalingslinje, der skal bruges.
  • Hvis man betaler mere end fem dage før en betalingsfrist, og SKAT ikke har registreret beløb, der er klar til at blive betalt, udbetaler SKAT normalt pengene igen til virksomhedens NemKonto.
  • Virksomhedens betalinger til SKAT vil altid dække de ældste poster først. Det betyder, at man ikke kan øremærke betalinger til bestemte poster.
  • Der skal indberettes i TastSelv Erhverv – nøjagtigt som man plejer.
  • Alle virksomhedens indberetninger og betalinger indgår i en samlet opgørelse.
  • Man skal løbende tjekke virksomhedens skattekonto for at se meddelelser om fx modregning og renter.

På skat.dk kan man læse mere om skattekontoen og de nye regler.

Abonnér på nyt fra FSR
Vælg nyhedstype