Nyheder

Svindel med ulovlig værdipapirhandel

Faglig nyhedFinanstilsynet oplyser, at tilsynet i de senere år har fået flere henvendelser fra borgere, som har været ofre for mulig svindel ved ulovlig værdipapirhandel.

Virksomhedsret

Finanstilsynet har udsendt pressemeddelelse om mulig svindel med ulovlig værdipapirhandel.

Hvis man er blevet kontaktet af en virksomhed, der udbyder værdipapirhandel, men som ikke er på Finanstilsynets liste over "virksomheder under tilsyn", er der stor risiko for, at der er tale om svindel. Alle danske virksomheder, der udbyder værdipapirhandel i Danmark, skal have en tilladelse af Finanstilsynet. 

Investorer eller potentielle investorer, der er i tvivl om en virksomhed er ulovlig, eller som har mistanke om svindel, men ikke har fundet nogen advarsler imod virksomheden, skal rette henvendelse til Finanstilsynet.

Finanstilsynet har i forbindelse med pressemeddelelsen udarbejdet en faktaboks om typiske kendetegn på, at der er tale om svindel, fx uventede telefonopkald eller e-mails fra virksomheder man ikke kender, ofte hjemmehørende i udlandet, brug af aggressive markedsførings-teknikker, afgivelse af løfter om store afkast mv.

Finanstilsynet har ligeledes udarbejdet en faktaboks med typer af svindel, såsom virksomheder der opretter en flot hjemmeside, der giver en illusion om, at virksomehden er veletableret og under tilsyn, men så snart en advarsel mod selskabet bliver publiceret, så lukker bagmændene hjememsiden ned og starter kort tid efter op som en "ny virksomhed" med nyt navn, hjemmeside osv.

Det er meget vanskeligt for det danske politi at efterforske disse sager, og investorerne må som regel anse deres investering som tabt.

Læs Finanstilsynets pressemeddelelse om mulig svindel med ulovlig værdipapirhandel, december 2017.

 

 

 

Abonnér på nyt fra FSR
Vælg nyhedstype