Folkemøde på Bornholm, 13.- 16. juni 2019

FSR - danske revisorer deltager i Folkemødet på Bornholm med to debatter. Læs mere om dem nedenfor.

Skattesnyd for milliarder: Kan vi genoprette tilliden, SKAT?
Historier om snyd med udbytteskat, momskarruseller og skatteunddragelse er nærmest blevet hverdag i de seneste år. Virksomheder og borgernes restancer til staten, som for længst har rundet 100 milliarder kroner, er vokset de senere år og viser desværre, at der er hold i historierne. Samtidig viser opgørelser fra Skat, at over 70.000 virksomheder bevidst snyder i skat. Er Danmark et stort tag-selv-bord for en mindre gruppe af anløbne velhavere og virksomheder, der beriger sig selv på samfundets bekostning?

FSR inviterer torsdag den 13. juni klokken 14.00-14.45 til en debat om, hvordan vi får ordentligheden tilbage i erhvervslivet og hvordan vi får genskabt tilliden til vores vigtige samfundsinstitutioner herunder særligt skattevæsenet, som har ligget underdrejet de senere år. Kom og vær med når vi drøfter skattevæsenets udfordringer og om erhvervslivet har ’ondt i moralen' og hvordan skal vi indrette det nye skattevæsen, så flere betaler deres skat, moms og restancer til fælleskassen?

Deltagere:

  • Jeppe Kofod, Socialdemokratiet
  • Anders Dam, ordførende direktør, Jyske Bank
  • Jacob Ravn, skattepolitisk chef, Dansk Erhverv
  • Charlotte Jepsen, administrerende direktør, FSR - danske revisorer

Skal sorte penge vaskes hvide på 40 eller 60 grader?
I DR’s søndagsdramaserie ”Bedrag” er omdrejningspunktet hvidvask af penge?. Men hvidvask er ikke bare fiktion og skuespil. Det foregår i praksis rundt om i verdenen og også i Danmark med store sager om hvidvask af kriminelle penge for milliarder af kroner. Fredag den 14. juni klokken 10.30-11.30 stiller FSR skarpt på, hvordan hvidvask har kunnet fungere i helt almindelige danske banker og hvad vi gøre for at løse problemet.

Hvordan foregår hvidvask af kriminelle penge i praksis? Hvem er det typisk, der vasker penge hvide og hvem er det, der frivilligt eller ufrivilligt hjælper til? Med hjælp af fagfolk fra bankverdenen kommer vi tættere på en forståelse af, hvordan det kan ske, at hundredvis af milliarder af sorte penge kan flyde rundt i banker og pengeinstitutter uden at der bliver grebet ind. Vi giver et indblik i en skjult og kriminel verden og forsøger at gøre os klogere på, hvordan man kan dæmme op for problemet. Hvad er de politiske løsninger mod finansiel kriminalitet?

Deltagere:

  • Michael Lund, journalist ved Berlingskes gravegruppe
  • Morten Jakobsen, statsadvokat, SØIK
  • Charlotte Jepsen, administrerende direktør, FSR danske revisorer