Nyheder

Leder august 2019

Efterårssemestret er godt i gang. De første obligatoriske afleveringer er overstået. De kommende eksaminer kan skimtes i horisonten, og for mange står der snart eksamenstræning på programmet.

I foreningen har vi netop kåret årets vindere af Danica Prisen ved et festligt arrangement i den flotte børssal på Børsen. Der var rekordmange deltagere, og det var med til at sætte en stemning af begejstring, som kun gjorde det hele lidt mere festligt.

Indrømmet, jeg var imponeret. Både de indstillede og nominerede opgaver var på et højt niveau, og de valgte temaer var relevante og interessante - også i et aktuelt brancheperspektiv. Der var afhandlinger om brugen af kunstig intelligens i revisionsprocessen og om alternative præstationsmål i virksomhedernes årsrapporter. Og ikke mindst vinderopgaven var højaktuel med en analyse af forventningskløften ved revision af skat, der rammer lige ned i de forestående politiske drøftelser af revisionspligten.

Danica Prisen er en festlig begivenhed, hvor vi hylder flid, faglighed og skarpe hjerner. Prisen er et ærefuldt skulderklap, som har banet vejen for attraktive karrieretrack for mange. Derfor vil jeg også opfordre alle jer, der skal til at overveje temaet for jeres kandidatafhandling til at sætte baren højt og have Danica Prisen i baghovedet, når I træffer jeres valg. Se stemningsvideo fra prisuddelingen her.

Der var også på Børsen, at vi mandag i sidste uge kunne fejre årets første statsautoriserede revisor. I en alder af kun 28 år fik Nicolai Visti Pedersen sin autorisation og licens til at skrive under på virksomhedernes regnskaber. Når man får sin autorisation, har man gennemført en af de hårdeste uddannelser og kan kalde sig offentlighedens tillidsrepræsentant. Det er det fornemme ved at være en del af revisorprofessionen. Med tillid som kerneydelsen arbejder revisorbranchen for et højere formål og til gavn for samfundet. Hvad enten det er et finansielt årsregnskab eller et CSR-regnskab man skriver under på. Revisor indestår for, at man kan stole på de informationer, virksomhederne lægger frem om sig selv.

Det var en fantastisk oplevelse at overvære eksamen og se årets første kandidat blive statsautoriseret revisor. Det er værd at stræbe efter, og revisorbranchen er et godt sted at arbejde – også for unge. Det har vi fået endnu et bevis for, da Beierholm er blevet kåret til Danmarks bedste arbejdsplads for unge. Tillykke til Beierholm.

Administerende direktør

Charlotte Jepsen

Abonnér på nyt fra FSR
Vælg nyhedstype