Portræt af Christina Adelskov Larsen

FSR Studerende tegner et portræt af den nye generation af revisorer og medarbejdere inden for økonomibranchen, og som netop er færdiguddannet som cand.merc.aud. Her kan du læse om Christina Adelskov Larsen, der vandt andenpræmien ved Danica Prisen 2018 og er revisortrainee hos EY.

Hvorfor valgte du at læse cand.merc.aud.?

Da jeg stod for at skulle vælge kandidat, var det vigtigt for mig at holde en bred vifte af muligheder åbne, og derfor faldt valget på cand.merc.aud., fordi den kandidat ville kunne give mig mange muligheder i fremtiden. Jeg havde kort overvejet at søge ind på controller-uddannelsen, men da jobmulighederne efterfølgende ikke var så mange som efter en cand.merc.aud.-uddannelse, faldt valget i stedet på denne. Når jeg ser tilbage på valget af kandidaten, er jeg glad for, at jeg valgte cand.merc.aud., fordi jeg er blevet bekræftet i, hvor spændende revision er, og hvor mange muligheder uddannelsen giver.

Hvordan ser dit drømmejob ud?

Et drømmejob for mig skal kunne rumme både min karriere og tid til at have et privatliv. Det skal give mig plads til udvikling og samtidig være et sted, hvor jeg hele tiden lærer, selvom jeg ikke længere studerer. Derudover er det vigtigt for mig, at der er et godt socialt fællesskab, hvor der er plads til smil og grin, selvom man sidder og knokler med en svær opgave. Selv drømmer jeg om at blive statsautoriseret revisor og have en ledende rolle, hvor man kan inspirere andre. Hvorvidt denne rolle er i et revisionsfirma eller i et selskab, må fremtiden vise.

Hvad lægger du mest vægt på i forhold til dit studieliv?

Jeg lægger mest vægt på, at jeg skal være glad i mit arbejdsliv. Jeg vil kunne se mig selv i øjnene med de ting, som jeg laver, og jeg vil være stolt af det, jeg gør. Det betyder meget, at jeg kan være med til at gøre en forskel, og at jeg samtidig hele tiden kan udvikle mig, både fagligt og personligt. Endelig er det vigtigt for mig at have gode kolleger, som man både kan tage faglige diskussioner og personlige snakke med.

 

Studerende

bliv medlem her

 

Uddannelsesvejene til statsautoriseret revisor

Der er mange veje til at blive statsautoriseret revisor i det danske uddannelsessystem. Fælles for dem alle er revisorlovens krav om en kandidateksamen, minimum tre års praktisk erfaring samt beståelse af revisoreksamen (tre skriftlige og en mundtlig eksamen).

(Klik på billedet for at se en stor version)

Se mere om selve uddannelsen til statsautoriseret revisor her.