Portræt af Filip Arthur Mickelsen

FSR Studerende tegner et portræt af den nye generation af revisorer og medarbejdere inden for økonomibranchen, og som netop er færdiguddannet som cand.merc.aud. Her kan du læse om Filip Arthur Mickelsen, der vandt tredjepræmien ved Danica Prisen 2018, og om i dag er regnskabschef for Pensionskassen for Magistre og Psykologer.

Hvorfor valgte du at læse cand.merc.aud.?

Efter jeg havde fuldført min HD i revision og regnskab, valgte jeg at læse videre på cand.merc.aud.-studiet, fordi det var et naturligt skridt, efter jeg havde færdiggjort HD-studiet. Dog valgte jeg i lige så høj grad at læse cand.merc.aud., da jeg så det som den bedste mulighed for at udvide min faglige viden inden for regnskab, skat og ikke mindst revision. Nu hvor jeg står efter endt studieforløb og med en Danica Prisen i ryggen, kigger jeg tilbage på et uddannelsesforløb, som har givet mig en god, solid uddannelse inden for det fag, som jeg ser mig selv i. Jeg vil til hver en tid anbefale cand.merc.aud.-uddannelsen og revisionsfaget til andre med samme interesser, da revisionsfaget er meget mere end bare kedelige tal.

 

Hvordan ser dit drømmejob ud?

Mit drømmejob er et job, hvor jeg kan få lov til at bruge den faglige viden, som jeg har opnået på cand.merc.aud.-studiet. Drømmejobbet er en kombination af faglige udfordringer, passende ansvar og muligheden for at påvirke min egen hverdag. I drømmejobbet lægger jeg ligeledes stor vægt på, at der er en stærk fællesskabsfølelse, og at mine kolleger og jeg har en enig opfattelse af fælles mål, og at vi arbejder efter den samme målsætning.

 

Hvad lægger du mest vægt på i forhold til dit arbejdsliv?

Jeg lægger meget vægt på, at min dagligdag er balanceret mellem arbejdsliv og privatliv. Jeg lægger desuden stor vægt på, at jeg kan præstere gode resultater i mit arbejdsliv, samtidig med at jeg har mulighed for at prioritere min familie. I mit daglige arbejde lægger jeg dog mest af alt vægt på faglige udfordringer, godt arbejdsmiljø og gode kolleger.

Bliv medlem af FSR Studerende

FSR – danske revisorer leverer viden om revision, regnskab og skat til mere end 5000 medlemmer – også viden, du som studerende kan få glæde af og som stiller dig stærkere i løbet af din studietid. Som medlem af FSR Studerende hjælper vi dig i at stå stærkere fagligt og opbygge et stærkt netværk.

Læs mere om FSR Studerende

Uddannelsesvejene til statsautoriseret revisor

Der er mange veje til at blive statsautoriseret revisor i det danske uddannelsessystem. Fælles for dem alle er revisorlovens krav om en kandidateksamen, minimum tre års praktisk erfaring samt beståelse af revisoreksamen (tre skriftlige og en mundtlig eksamen).

(Klik på billedet for at se en stor version)

Se mere om selve uddannelsen til statsautoriseret revisor her.