Portræt af Karoline Lefevre

FSR Studerende tegner et portræt af den nye generation af revisorer og medarbejdere inden for økonomibranchen, og som netop er færdiguddannet som cand.merc.aud. Her kan du læse om Karoline Lefevre, der er senior revisor hos Deloitte.

Hvorfor valgte du at læse cand.merc.aud.?

Den primære årsag til, at jeg valgte at læse cand.merc.aud., var muligheden for at kombinere teori med praksis ved at arbejde fuld tid og læse på deltid. Jeg har en bachelor i økonomi fra Københavns Universitet, og jeg nåede også at begynde på kandidaten i økonomi. Men undervejs savnede jeg trods et godt studiejob en mere praktisk tilgang til læring. Desuden var jeg blevet en smule skoletræt, og jeg havde et ønske om at komme ud i den virkelige verden. Derfor virkede det som et perfekt match at kunne kombinere fuldtidsarbejde med studiet på cand.merc.aud. Derfor skiftede jeg fra cand.polit. til cand.merc.aud., samtidig med at jeg startede i Deloitte som trainee, og jeg har været utrolig glad for min beslutning om at skifte retning. Herudover synes jeg, at man i sin hverdag som revisor får et utroligt stort kendskab og indblik i mange forskellige virksomheder. Desuden er det en bonus, at der er så mange jobmuligheder og stor jobsikkerhed efterfølgende.

 

Hvordan ser dit drømmejob ud?

Mit drømmejob involverer en hverdag med gode kolleger, spændende opgaver og muligheden for at udvikle mig selv fagligt såvel som personligt. Jeg går desuden meget op i, at det stykke arbejde, som man leverer, er af høj kvalitet og gennemarbejdet. Derfor er det vigtigt for mig at være et sted, hvor kvalitet vægtes højere end kvantitet, samt hvor man har mulighed for fordybelse i sit arbejde.

 

Hvad lægger du mest vægt på i forhold til dit arbejdsliv?

I mit arbejdsliv vægter jeg gode kolleger, faglig sparring og personlig udvikling meget højt. Desuden er det vigtigt for mig, at der er en mulighed for work-life-balance, samt at jeg kan have en fleksibel hverdag.

Bliv medlem af FSR Studerende

FSR – danske revisorer leverer viden om revision, regnskab og skat til mere end 5000 medlemmer – også viden, du som studerende kan få glæde af og som stiller dig stærkere i løbet af din studietid. Som medlem af FSR Studerende hjælper vi dig i at stå stærkere fagligt og opbygge et stærkt netværk.

Læs mere om FSR Studerende

Uddannelsesvejene til statsautoriseret revisor

Der er mange veje til at blive statsautoriseret revisor i det danske uddannelsessystem. Fælles for dem alle er revisorlovens krav om en kandidateksamen, minimum tre års praktisk erfaring samt beståelse af revisoreksamen (tre skriftlige og en mundtlig eksamen).

(Klik på billedet for at se en stor version)

Se mere om selve uddannelsen til statsautoriseret revisor her.