Portræt af Rikke-Sofie Sewohl

FSR Studerende tegner et portræt af den nye generation af revisorer og medarbejdere inden for økonomibranchen, og som netop er færdiguddannet som cand.merc.aud. Her kan du læse om Rikke-Sofie Sewohl, vinder af Danica Prisen 2018 og intern revisor hos Topdanmark Forsikring.

Hvorfor valgte du at læse cand.merc.aud.?

Mine interesser har siden gymnasietiden ligget inden for samfundsøkonomi, virksomhedsøkonomi og jura, samt de mekanismer der er i spil for at drive en forretning. Cand.merc.aud.-studiet er for mig et springbræt til uendeligt spændende jobmuligheder, da den befinder sig inden for disse områder. Uddannelsen giver kompetencer til at analysere en virksomheds mekanismer, herunder både driften og regnskabet. Desuden kan revisorer give virksomhederne indsigt i, hvordan de kan forbedre forretningen igennem kendskab til processer, lovgivning og de værktøjer, som man opnår på cand.merc.aud.-studiet. Dette mener jeg altid vil være uundværlige kompetencer i alle virksomheder, hvorfor cand.merc.aud.-studiet er yderst relevant.

Hvordan ser dit drømmejob ud?

Med mine kompetencer er der mange spændende og forskellige relevante jobs at få, hvorfor mit drømmejob har ændret sig mange gange. Jeg læser tit jobopslag for at følge med i mulighederne og for at få en idé om, hvilke kompetencer virksomhederne efterspørger lige nu. Mit job som intern revisor hos Topdanmark er mit nuværende drømmejob, da jobbet giver mig mulighed for både at udnytte mine kompetencer og for at udvikle mig selv. Generelt stræber jeg efter at have et arbejde, hvor jeg kan fordybe mig, analysere, strukturere, optimere, tage ansvar, formidle, udvikle og lære fra mig. Det vil til hver en tid være et drømmejob for mig.

Hvad lægger du mest vægt på i forhold til dit arbejdsliv?

Det vigtigste for mig er, at jeg trives i mit arbejdsliv. Det vil sige, at jeg glæder mig til at tage på arbejde, da jeg her både kan omgås spændende og inspirerende kolleger, og jeg har muligheden for at arbejde med de ting, som mit drømmejob indebærer. Yderligere betyder det meget for mig, at jeg får den anerkendelse, som jeg fortjener, for det arbejde, som jeg udfører.

Bliv medlem af FSR Studerende

FSR – danske revisorer leverer viden om revision, regnskab og skat til mere end 5000 medlemmer – også viden, du som studerende kan få glæde af og som stiller dig stærkere i løbet af din studietid. Som medlem af FSR Studerende hjælper vi dig i at stå stærkere fagligt og opbygge et stærkt netværk.

Læs mere om FSR Studerende

Uddannelsesvejene til statsautoriseret revisor

Der er mange veje til at blive statsautoriseret revisor i det danske uddannelsessystem. Fælles for dem alle er revisorlovens krav om en kandidateksamen, minimum tre års praktisk erfaring samt beståelse af revisoreksamen (tre skriftlige og en mundtlig eksamen).

(Klik på billedet for at se en stor version)

Se mere om selve uddannelsen til statsautoriseret revisor her.