02. maj 2018

Nyheder og pressemeddelelser Nyheder

Revisorbranchen øger omsætningen

På bare tre år er omsætningen i revisorbranchen steget med over 17 pct. Det er samlet set den største kontinuerlige stigning i omsætningen siden finanskrisen. Fremgangen skyldes blandt andet, at antallet af selskaber, der har en revisor inde over regnskabet, vokser støt.


Billede af Anders Lau

Anders Lau Pressechef
nyn@sfe.qx 4193 9147


Billede af Camilla Hesselby

Camilla Hesselby Vicedirektør
pur@sfe.qx 2556 4196



Revisorbranchen omsatte i 2017 for 18, 2 mia. kr., hvilket er en markant fremgang på mere end 7 pct. i forhold til 2016. På bare 3 år er omsætningen dermed steget med 17,5 pct. efter i en årrække i kølvandet på finanskrisen at have ligget forholdsvis fladt med en udvikling, der knapt matchede inflationen. 

Revisorbranchen er dermed for alvor kommet ud af finanskrisens skygge, og har nu for 3. år i træk leveret omsætningsrekord. Den flotte omsætningsvækst hviler på et solidt grundlag, hvor den største enkeltstående omsætningskilde er den klassiske revision, men hvor der løbende er kommet nye ydelser til, som styrker fundamentet.

”Det er bemærkelsesværdigt at fremgangen kommer midt i en digital brydningstid, hvor revisorfirmaerne oplever konsolidering og konkurrence på de klassiske kerneydelser. Samtidigt sker der store ændringer i efterspørgslen hos kunderne – blandt andet også som følge af flere løft af revisionspligten”, siger Charlotte Jepsen administrerende direktør i FSR – danske revisorer, og tilføjer: ”Men det viser, at de klassiske kerneydelser fortsat er relevante”.

Den digitale brydningstid
Revisorbranchen står midt i en kolossal digital transformation, hvor dele af tidligere tiders opgaver er blevet helt eller delvist digitaliseret, hvilket i en periode både betød færre medarbejdere i branchen og satte fart på konsolideringsprocessen. Branchen havde i 2017 15.600 ansatte, 569 flere end i 2016.

”Revisorbranchen fastholder sin værdi for virksomhederne og er i stand til at bygge ovenpå med rådgivningsydelser og nye revisionsydelser, der er tilpasset kundernes behov. Tallene viser, at det er en branche, der er i stand til at udvikle sig i takt med omverdens efterspørgsel, og den udvikling vil fortsætte i de kommende år”, siger Charlotte Jepsen.

Digitaliseringen er i det hele taget et tema, det er svært at komme udenom i revisorbranchen. Derfor har branchen fået udarbejdet en rapport, der gennem interviews med brancheaktører peger på udfordringer og strategiske muligheder for såvel de store som små revisionshuse.

”Det vigtige at forstå er, at selvom branchen står på en brændende platform med digital transformation, så er der mange muligheder for forretningsudvikling, for dem, der investerer i ny teknologi og nye forretningsområder”, siger Charlotte Jepsen.

Læs hele brancheanalysen

Gratis medlem?

Medlemsfordele

Faglige nyheder
Rabat på kurser
Arrangementer og events
Person med krydsede arme

Er du ansat i en medlemsvirksomhed, kan du blive gratis interessemedlem

Læs mere om vores medlemskaber