Nyheder

FSR – danske revisorer hædrer Lars Larsen med Lloydsprisen 2012

PressemeddelelseLars Larsen får overrakt en traditionsrig erhvervspris af tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

FSR - danske revisorer

Iværksætteren og ”dynekongen” Lars Larsen fra JYSK har i dag fået Lloydsprisen 2012 for sin enestående karriere i dansk erhvervsliv. Lars Larsen fik overrakt prisen af tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ved et arrangement på den britiske ambassade I København.

”Lars Larsen har vist, at iværksættertrang og tro på egne evner kan føre langt. ’Købmanden’ er gået fra at være iværksætter og kan i dag se på en international og global koncern. Lars Larsen har sat sit præg både personligt og forretningsmæssigt på dansk erhvervsliv og han har ydet en livslang indsats til sit livsværk”, hedder det blandt andet i motivationen for valget af Lars Larsen.

Partiformand og tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lagde ved overrækkelsen af prisen blandt andet vægt på, at Lars Larsen er folkeeje: "Jeg tror, de fleste danskere ved, hvilken Larsen vi taler om, når man hører sætningen: 'Dav, jeg hedder Lars Larsen - jeg har et godt tilbud til dig'. Lars Larsen har skabt en succes. Ikke bare i Danmark, men i resten af verden. Hans forretningside er vokset fra én fjer, til at omfatte ikke ti høns, men mere end 1800 butikker spredt over 35 lande. Imponerende. Derfor er det en stor fornøjelse at kunne overrække Lloydsprisen 2012 til Lars Larsen. Tillykke med prisen".

Administrerende direktør i FSR – danske revisorer Charlotte Jepsen har følgende kommentar til prisvinderen:
”Vækst kommer ikke ud af ingenting. Vækst bliver skabt af de private virksomheder. Vækst bliver skabt af visionære og dygtige iværksættere, der har en god forretningsidé og som har udsyn, mod og evner til, at få ting til at spire og vokse. Det er Lars Larsen et forbilledligt eksempel på. Drevet af ønsket om flere succeser end fiaskoer og at blive til noget har Lars Larsen skabt en international virksomhed, som er kendetegnet ved godt kødmandskab og god gammeldags snusfornuft og som er indbegrebet af dansk identitet”.

Det er FSR – danske revisorer, der uddeler Lloydsprisen for 22. gang. Med prisen ønsker FSR - danske revisorer at sætte fokus på iværksætteri og vækst. Ud over hæderen følger en check på 35.000 kr. fra britiske Lloyd's, som er et af verdens største forsikringsmarkeder. Prisen gives til en person, en organisation eller en virksomhed, som har gjort en unik indsats i dansk erhvervsliv.

De senere år har ledende erhvervsfolk som Stine Bosse, Alfred Josefsen, Jens Moberg modtaget prisen, og i 2011 gik prisen til journalist Dorte Fals for hendes evne til at kommunikere om penge og erhvervsliv, så alle kan forstå det.

Kriterier for tildeling af Lloydsprisen
FSR – danske revisorer lægger følgende kriterier til grund for uddelingen af Lloyd’s-prisen:
Lloyd’s-prisen gives til en person, en organisation eller en virksomhed, som har leveret et enestående bidrag til at gøre dansk økonomi og erhvervsliv konkurrencedygtigt.

Det enestående bidrag kan eksempelvis være:
- At have startet egen virksomhed og gennem en særlig indsats at have opnået en solid markedsposition med markante resultater på top- og bundlinje.
- At investere i nytænkning og forretningsudvikling, og omsætte tanker og planer til en succesfuld forretning, som har bidraget til at skabe vækst i Danmark.
- At have skabt enestående resultater på bundlinjen og har sat Danmark på verdenskortet.

Kort om Lloyd’s of London: Lloyds of London er ikke et forsikringsselskab, men et forsikringsmarked for dets medlemmer, som mødes for at pulje og dele forsikringsrisici. Omfanget af de årlige transaktioner målt på præmiesum når op over 200 milliarder kroner.

Kort om FSR – danske revisorer:
FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. FSR - danske revisorer har over 6.000 personmedlemmer og repræsenterer omkring 800 medlemsvirksomheder. Foreningen varetager revisorernes interesser fagligt og politisk.

Abonnér på nyt fra FSR
Vælg nyhedstype