25. september 2017

Nyheder og pressemeddelelser Nyheder

Investorfradraget og talenter er vækstdrivere i iværksætterpanelets udspil

Folketingets partier bør lytte til iværksætterpanelets forslag om et investorfradrag for investeringer på op til 1,5 mio. kr. Revisorerne peger nemlig på, at en sådan løsning kan få flere til at investere i iværksættere og mindre virksomheder. Også forslaget om flere talenter er interessant, og FSR – danske revisorer samler på torsdag 4.500 personer sammen med CBS til entrepreneurial day.


Billede af Anders Lau

Anders Lau Pressechef
nyn@sfe.qx 4193 9147



Iværksætterpanelet med Tommy Ahlers i spidsen har i dag fremlagt en stribe forslag. Forslagene skal gøre Danmark til et stærkere iværksætterland. FSR – danske revisorer vurderer, at særligt kapital og talent er afgørende for at missionen om at skabe en stærkere iværksætterkultur skal lykkes.

”Det er gennem iværksætteri og forretningsudvikling, at samfundet bliver rigere. Men potentialet bliver holdt tilbage af alt for lidt risikovillig til netop nye virksomheder. Forslaget om et fradrag til de, der sætter penge i disse virksomheder, er den helt rigtige vej at gå, hvis man spørger revisorerne”, siger Tom Vile Jensen, Erhvervspolitisk direktør.

Iværksætterpanelet foreslår konkret et investorfradrag, hvor 50 pct. kan fratrækkes i den personlige indkomst for investeringer op til 1,5 mio. kr.  

En analyse blandt revisorerne fra foråret 2017 viser, at mindre virksomheder og iværksættere især søger mod familie, venner, business angels og Vækstfonden i jagten på kapital.

FSR – danske revisorer og CBS samler 4.500 på torsdag
Iværksætterpanelet peger også på behovet for flere talenter, der søger mod iværksættervirksomhederne. FSR – danske revisorer og CBS samler på torsdag flere end 4.500 speakers, students, entrepreneurs, researchers, business professional and investors deltager til en Entrepreneurial Day. Entrepreneurial Day er det største startup community i hele norden.

”Entrepreneurial day er et vigtigt arrangement. Ikke kun i iværksættermiljøet. Med dagen skaber vi opmærksomhed om, hvad iværksættermiljøet betyder for dansk erhvervsliv. Og vi skaber opmærksomhed om de mange talentfulde og håbefulde studerende og iværksættere, der skal taget springet og etablere en ny virksomhed eller arbejde for en iværksætter. Dagen gør Iværksætterpanelets tanker til handling, og det er vi stolte af”, siger Tom Vile Jensen.  

Læs mere om Entrepreneurial Day her.

Læs iværksætterpanelets forslag her.

Gratis medlem?

Medlemsfordele

Faglige nyheder
Rabat på kurser
Arrangementer og events
Person med krydsede arme

Er du ansat i en medlemsvirksomhed, kan du blive gratis interessemedlem

Læs mere om vores medlemskaber