05. februar 2019

Nyheder og pressemeddelelser Nyheder

Revisorer: Sikkerhed er vejen til lån i banken

Mulighed for at stille sikkerhed og en positiv driftsindtjening over en årrække er nøglen til finansiering, viser ny undersøgelse fra FSR – danske revisorer. Revisorerne vurderer, at den nuværende finansieringssituation stadig hæmmer væksten, selvom der er bedring at spore.


Billede af Anders Lau

Anders Lau Pressechef
nyn@sfe.qx 4193 9147



Den aktuelle adgang til finansiering hæmmer væksten hos de små og mellemstore danske virksomheder. Sådan lyder svaret fra næsten halvdelen af revisorerne i en undersøgelse af finansieringssituationen fra FSR – danske revisorer.

Hvis en etableret virksomhed ikke kan få finansiering, er konsekvensen ifølge revisorerne, at de vækster langsommere eller slet ikke vækster.
For nystartede virksomheder ser det værre ud. Her vurderer størstedelen af revisorerne, at konsekvensen af manglende finansiering er, at virksomheden må lukke ned.

”Årsagerne til at SMV’erne kan have svært ved at få finansiering, skal blandt andet findes i stramninger af kreditvilkår og manglende mulighed for at stille sikkerhed. Faktisk svarer to ud af tre revisorer, at de har set en stigning i kravet til sikkerheder over det seneste år, når SMV’erne skal låne penge,” siger Tom Vile Jensen, direktør hos FSR – danske revisorer og uddyber:

”Af samme grund er det ikke overraskende, at revisorerne netop peger på muligheden for at stille sikkerhed kombineret med en positiv driftsindtjening, som de centrale elementer, hvis en virksomhed skal modtage lån eller kredit. Skal en virksomhed have risikovillig kapital er det altså et andet sted end i banken, at den skal findes.”

Graf

Finansieringssituationen er blevet bedre

Selvom næsten halvdelen af revisorerne i undersøgelsen peger på, at den nuværende adgang til finansiering hæmmer væksten, så dækker tallet over en positiv udvikling.
I forhold til tidligere år er der nemlig færre revisorer, som svarer, at adgangen til finansiering hæmmer SMV’ernes vækstmuligheder.

”Set i et større perspektiv, så viser svarene, at revisorerne ser mere lyst på SMV’ernes finansieringssituation. Men der er – heldigvis – et stykke vej til de glade år op til finanskrisen, hvor en PowerPoint-præsentation var nok til at låse op for finansieringen. Den positive konsekvens af de krav långiver stiller er, at virksomheder, som går en usikker fremtid i møde, kan blive afholdt fra starte op. Mens der også bliver peget på, at når væksten går langsommere, kan den være sundere og mere langtidsholdbar,” siger Tom Vile Jensen.

Graf

Gratis medlem?

Medlemsfordele

Faglige nyheder
Rabat på kurser
Arrangementer og events
Person med krydsede arme

Er du ansat i en medlemsvirksomhed, kan du blive gratis interessemedlem

Læs mere om vores medlemskaber